Dagens LP: Agents of fortune B.Ö.C

Jag vill idag lyfta fram en lp’n Agents of fortune som släpptes 1976 av Blue öyster Cult.

På skivan hittar vi en av gruppens mest kända låster, (Don’t fear) the reaper. Den är en av gruppens skivor som mottagits bäst av kritiker. Skivan klassas som hårdrock men man kan säga det är typisk 70tals rock men med texter som är typiska hårdrocksaktiga.

Detta är inteligent rock när den är som bäst. Det finns en nyutgiven remastrad cd-utgåva av skivan och det är Iron Maidens sångare Bruce Dickinson som stod bakom nyutgivningen.

En intressant reflektion är att BÖC var stora på 70 och tidigt 80tal. Under denna period var det flera hårdrocksgrupper i usa som blev anklagade för djävulsdyrkan och fått ungdomar att ta sitt liv etc.. Judas Priest fick tillexempel åka till usa för att inför domstol vittna i en rättegång mot dom som dom vann. Inga av dessa grupper har samma låt oss säga sataniska texter som BÖC. På skivan Fire of unknown origin sjunger man till och med ”I’m living to giving the devil his due (rättsmäte)”.

Andra bra skivor frrån B.Ö.C är Cultösaurus Erectus, Fire of Unknown Origin och Imaginos.

Detta inlägg publicerades i musik, Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens LP: Agents of fortune B.Ö.C

 1. BadGEAR skriver:

  Hej, tack för kommentaren på min blogg.

  Jag såg att du tagit upp en gammal favorit; Blue Öyster Cult. Fast jag slutade köpa deras plattor efter den här plattan. För jag tyckte den var skit jämfört med alla de fem föregående plattorna. Där dubbelliven var höjdpunkten, sedan kom det totala förfallet där just Agents var den första spiken i kistan. Det tyckte en annan i alla fall på den tiden, och jag har faktiskt inte ändrat min åsikt trots alla år som gått sedan dess.

  Lite skoj hade de med texterna; I´m on the lamb but I aint no Sheep… egentligen gillar jag nog bäst de tre första plattorna.

 2. admin skriver:

  För mig är det denna, cöltusarius, fire of unknown origin samt den underskattade Imaginos.
  Vet inte om du läste mitt blogginlägg om den skivan. Den har ju sin grund i själva början av Blue oyster cult vilket jag tycker är intressant. Men framför allt är den enligt mig den bästa konceptalbumet all time. Är man lite påläst inom det ockulta så är den skivan en otrolig guldgruva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s