Sam and Max

Nu ska jag behandla en av mina absoluta favoritspel nämligen Sam and Max. Det är idag flera spel men låt oss gå tillbaka i tiden 15 år till den tid då cd-romspelen precis hade dykt upp på marknaden och pc-spelen kom ut i både på diskett och cd-rom. Äventyrsspelen fyldes plöstlsigt med livs levande tal och spelen från LucasArts var bland dom bästa och roligaste man kunde få tag i.

Sam and Max baserar sig på två stycken seriefigurer, en hund och en kanin som är frilanspoliser. Dialogen är kvick och rolig och handlingen helt skruvad.

Orginalspelet S&M hit the road jagar man efter en Bigfoot vid namn Bruno som har rymt från freakcirkusen med Trixie the Giraffe-Necked Girl. Spelet är en peka och klicka typ av grafikäventyr med typsikt seriegrafiktypsnitt.

Efter många års väntan och en uppföljare som gick i graven innan den ens blev av så har Telltale games get ut via nätet och cd flera småavsnitt som i sig är ett äventyr nu i 3D.

Så än i denna dag kan man njuta av Sam och Max och deras galna äventyr i en värld fyld av mycket udda typer som om inte en talande hund i kostym och en talande, våldsfixerad naken kanin var udda nog.

Detta inlägg publicerades i Spel, teknik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s