Under a killing Moon

När det gäller övergången från det 2-dimensionella spelandet till 3D så är Under a killing moon en dom som satte standarden. Här rörde man sig helt fritt i rummet och ett rum som var skapad av foton. Man använde även riktiga skådisar och filmade allt vilket gör det hela till ett äventyrsfilm/spel i 3D. Det krävdes 4 stycken cd-skivor för att få plats med hela spelet och detta var något helt nytt på den tíden det kom ut. Det krävdes även 16mb internminne vilket var mycket även det.

Handlingen är satt i framtiden efter 3e världskriget och befolkningen består av mutanter (dom som blivit påverkade av radioaktivitet) och vanliga opåverkade människor (norms). En ondskefull rik man planerar att ”a la bondfilmen moonraker” skicka massa ickemutanter till en bas som snurrar runt månen och sedan släppa ut ett gift för att ta död på alla mutanter som lever på jorden. Det är upp till Tex Murphy att stoppa planerna och rädda världen. Tex är en neddekad privatdektetiv som bor i mutantkvarteren men är en ickemutant själv. Hans enda jobb nu för tiden är möjligen att leta reda på borttappade hundar.

Ett av mina favoritspel även detta. Mycket bra story och härlig spelkänsla med att man rör sig fritt i rummet och letar efter saker och ledtrådar.

Detta inlägg publicerades i Spel, teknik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s