Den kristne fanatikerns dilemma

En motsägelse som kommer upp om man håller en allt för extrem kristen övertygelse är det så kallade kärleksbudskapet som det kristna ska vara och den egentliga logiska slutsatsen.

Jesus säger jag är vägen, genom mig kommer du till fadern. Detta får dessa fanatiker till att det bara finns en väg till himlen och det är genom Jesus kristus guds son, inga genvägar.

Genom att berätta om denna väg så visar fanatikern sin kärlek till dom mindre lyckligt lottade.Men ser man på ett enkelt exempel så försvinner lätt den påklistrade kärleken.

Om ett barn växer upp helt ovetande om Jesus och den enda vägen, ingen berättar och ingen ger honom en bibel och den rätta tolkningen vad händer då om detta barn dör? ja eftersom det bara finns en väg till himlen så hamnar detta barn raka vägen ner i helvetet hur gott det än må ha varit.

Vart finner man kärleken här? Skulle det inte vara ett kärleksbudskap? Eller är gud så snäll att han släpper in det lilla barnet iallafall? Men det går inte heller för sig då skulle det innebära att det faktiskt finns en annan väg än den genom Jesus kristus och det går ju inte för sig.

Det hela slutar antagligen med att man fördömer dom osklydiga för sakens skull. Jag har svårt att finna någon kärlek i detta trångsynta budskapet som ges genom en sådant fördömande. Det hela slutar med att gud är ond och har flera trångsynta följeslagare.

Knappast en syn den vanlige kristne personen ställer sig bakom.

Detta inlägg publicerades i religion och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Den kristne fanatikerns dilemma

 1. jens skriver:

  Skyldig eller oskyldig, bara Gud kan döma de man gör och det berör. Om nu Gud ska döma oss efter sin regler så kan jag antingen sitta ner och vänta på att bli dömd eller ta reda på vilka regler som gäller. Jag är ingen allvetare men om nu Gud är så stor som det påstås så är han större än mig och har förmodligen rätt i det han säger. Jag menar, Har han levt i evighet så ska inte jag men min fjuttiga år komma här och berätta för honom vad som är rätt och fel. Jag tror att du missat en del i din beskrivning om vägen till Jesus, vara inte även Jesus död i tre dagar, och var va han isf då. kanske han satte samma spår där som han satte här?

 2. admin skriver:

  Jag tycker du saknar helt fotfäste när det gäller att ens kunna med kritiska ögon se på saker. Vad är det för ”gud” som inte kan ifrågasättas? Du tar för givet att det ska vara en man eller ha kön. Du sväljer hela biblen med hull och hår.
  När du ser på reklam på tv, är du lika lättlurad? Om jag skulle säga till sig att koppa ut genom fönstret på 10e våningen skulle du då göra det för jag sa att du inte skulle skada dig?

 3. admin skriver:

  Varför är skulle gud vara en dömande gud? Var finns kärleken och det allsmäktiga i det? Knappast en gud att sträva efter. Kanske är det så att den dömande guden med alla dessa regler skapades av människan. Kanske källan har varken namn eller form. Många bibeltrogna tycks fastna i bilder och ord. Dom kan inte se bortom sin älskade bibel som blir deras fängelse.

 4. Tobias skriver:

  Hej. jag känner dig inte men har försökt läsa vad du skriver. Både om kristendomen och andra ämnen..

  Men jag kan säga att du har en snäv, fundamental syn av kristendomen grundad mer antagligen på erfarenheter och dumheter som kristna(i Guds namn) har gjort.

  Du bör med objektiva ögon och ett öppet hjärta&sinne – söka.

  Tror du bara för man tror på Gud och bibeln man sväljer allt med hull och hår? Tror du inte det prövas?

  Gud kan ifrågasättas – självklart. – men i slutändan kommer det att handla om ett sökande, och där får du nog stora problem med dina förutfattade meningar och snäva syn(& som det verkar i vissa avseenden, ditt hårda hjärta)..

  Du saknar själv fotfäste genom att inte studera vad teologer faktiskt har sagt tex om lidandets problem.
  Du saknar även fotfäste när det gäller din syn på Jesus i historien, samt vad bibeln har för grund.
  Du vill skaka bort det med en handvändning men faktum är att det är inte alls samma sak med tex. horus och osiris.
  Forska isåfall istället för att ”köpa” tex zeitgeihst & co som inte har fakta på sin sida.

  Lite kort om Gudsbild:
  Gud är en dömande Gud – som en konsekvens av hans helighet.
  Jag tror inte det tjänar så stor del på att gå igenom Guds egenskaper här, men i slutändan kommer det alltid komma till tilltro om bibelns beskrivning(dvs är Bibeln sann) av Gud.

  Därför kommer det alltid ligga på trons plan oavsett vad vi kommer fram till.

  Kalla mig fundamental, men jag har mött den sanna kärleken: vilket är en relation med Jesus själv.
  Lycka till i din självhävdelse, ditt sökande & dina sår.
  Med hälsning Tobias

  • admin skriver:

   Varför måste sådana som du etc.. skrika om den sanna kärleken den sanna guden den sanna tron. Är du så rädd och liten i din tro att alla andra som vågar ifråga sätta måste dömas. Och snäv är det du som är tyvärr men du är för blind eller feg att titta på dig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s