Dead names – Simon (2006)

 

En av dom mest kontroversiella ockulta böcker som gets ut under dom senaste 30 åren måste vara Necronomicon (Simon’s version). Många kopplar den till H P Lovecraft’s skräcknoveller. Den sägs bygga på en gnostisk grekisk översättning av gamla sumeriska riter och myter för att enkelt försöka förklara dess bakgrund.

Många har anklagat Ncronomicon för att vara en bluff. Men som Simon med rätta påpekar i Dead Names kan man ifrågasätta alla grimoire’er ursprung och författare. Dom flesta har fiktiva författare och oklara uppkomster men det hindrar inte magiker att använda dom så vad är det som gör Necronomicon så speciell? För att den sålt så bra och att stora delar vanligt folk har köpt den? Kan vara många ockultister älskar att vara unika och hemilghetsfulla med sina uppblåsta egon. Om en större grupp blir intresserad blir dessa magiker inte så unika längre.

Dead names berättar historien om hur Necronomicon hittades och blev översatt samt om personerna runt boken. Hur man än tycker om Necronomicon så är boken mycket intressant och spännande läsning. Vissa delar kan vara väldigt akademiska men har värde i sig för den som vill sätta sig in i Necronomicon . Boken målar upp en bild av New yorks ockulta scenen på 70-talet vilket i sig är mycket intressant.

Vad man än tycker om Necronomicon så är Dead names kul läsning för en billig penning.

Detta inlägg publicerades i böcker, ockultism och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s