Fransk cider

cider

Ofta kan man finna att fransk cider ofta är torr och besk i sin smak. Detta är i sig ett gott tecken eftersom ciderhusreglerna är mycket hårdare i Frankrike än någon annanstans. Här i Sverige verkar som man kan kalla vad som helst för cider men så är inte fallet i Frankrike. 

I Frankrike får det bara vara äppel, pären och jäst i cidern och inga tillsatser som socker, kolsyra eller färgämne. Eftersom det är sockret som omvandlas till alkohol i processen krävs det mycket äpplen eftersom man inte får tillsätta socker vid tillvärkningen. Det är detta som gör att fransk cider är torr och mer vinlik än annan cider man kan finna om man nu i ärlighetens namn är korrekt att kalla vissa saker för cider. Det handlar mer om alkoläsk än annat.

Se systembolaget

Det här inlägget postades i gott å blandat, mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fransk cider

  1. Leena skriver:

    ja tvi för de sockrade moderna hiskeliga varianterna, håller hårt på Strongbow och andra sorter, det är cider för mig

    • admin skriver:

      Men även i engelsk cider är det ok att sockra. Men som sagt det är mycket fruktsocker i cider som det är men va fan, det är ju så jävla gott🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s