Ghost – Opus eponymous (2010)

Var inne på Strages lista över årets bästa skivor och snubblade över ett Svenskt band som kallar sig för Ghost. Musiken har influenser av Black sabbath, Blue oyster cult etc… sen 70-tals hårdrock med andra ord.

Orsaken till att dom är hypade inom vissa kretsar är att dom är ”anonyma” och spelar med kåpor. Sångare är sminkad som en dödskalle och har mössa och kläder likt en påve.

Så har vi texterna som alla kallar satanistiska, det gör inte jag. Efter ha läst texterna finner jag den så kallade satanismen vara på barnboksnivå. Detta sänker hela skivan som annars har bra musik på sig. Man är ljusår ifrån Blue oyster cult till exempel vars Imaginos är ett mästerverk av mörk symbolism och infernisk sagoberättande.

Det hela slutar med en känsla av att det är ett gäng duktiga musiker som bestämt sig för att tjäna lite pengar och ett skivbolag som är villiga att backa upp dem. Lite smink och barnsliga texter samt anonymitet ska locka folk att köpa skivan och se dem live. Själv blev jag besviken. Vill man höra på modern satanisk musik ska man lyssna på Cradle of filth.

Detta inlägg publicerades i musik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s