Jambalaya, gott och enkelt

Här är ett enkelt och bra recept på Jambalaya som Annika hade i sin pärm. Den är så pass lätt att göra att till och med jag lyckas med den.

Jambalaya

3 hg rökt skinka (eller stark korv om du känner för det)

1 liten grön paprika

1 liten röd paprika (Vill man inte att det ska smaka för mycket paprika så välj gul eller orange och hacka den väldigt fint)

1 gul lök (funkar bra med röd lök)

Hacka i färsk chilifrukt om du känner för det.

hackas och får puttra i 3 msk margarin i en stekgryta i ungefär 5 min.

Tillsätt

2 fint hackade vitlöksklyftor

1/2 brk krossade tomater

1 pkt skalade räkor (ca 200 g)

salt och vitpeppar

några stänk tabasco (går att utesluta eller öka beroende på smak)

Häll till sist i

4 dl vatten

2 dl ris

1 buljongtärning

och låt det puttra under lock 20-25 min tills riset är färdigt. Strö över lite klippt persilja.

Annonser
Det här inlägget postades i mat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jambalaya, gott och enkelt

  1. Ping: Vid nattvandrarens sida - EFIT 110107

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s