Här är ett enkelt och bra recept på Jambalaya som Annika hade i sin pärm. Den är så pass lätt att göra att till och med jag lyckas med den.
Jambalaya
3 hg rökt skinka (eller stark korv om du känner för det)
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika (Vill man inte att det ska smaka för mycket paprika så välj gul eller orange och hacka den väldigt fint)
1 gul lök (funkar bra med röd lök)
Hacka i färsk chilifrukt om du känner för det.
hackas och får puttra i 3 msk margarin i en stekgryta i ungefär 5 min.
Tillsätt
2 fint hackade vitlöksklyftor
1/2 brk krossade tomater
1 pkt skalade räkor (ca 200 g)
salt och vitpeppar
några stänk tabasco (går att utesluta eller öka beroende på smak)
Häll till sist i
4 dl vatten
2 dl ris
1 buljongtärning
och låt det puttra under lock 20-25 min tills riset är färdigt. Strö över lite klippt persilja.
Pingback: Vid nattvandrarens sida - EFIT 110107