Ett nej är ett nej även i Grekland

Att nej är ett nej vare sig man befinner sig i Sverige eller i Grekland är för dem flesta självklart. När man inte har något vettigt att komma med så väljer man att göra patetiska utfall som den Grekiska diplomaten som citeras i DN och SVD. Han kände antagligen sig själv träffad.

Men samtidigt ett land som inte ens kan sköta sin egen ekonomi kan knappast ha ett fungerande rättsväsende.

Nu har attachén fått sparken. Förstår det. Hur man som ”diplomat” kan uttrycka sig på ett sånt sätt är ju oacceptabelt även om det på ett tragiskt sätt är komiskt. En parodi på sig själv.

Och dom som tänker skriva massa skräp om muslimer gör sig inte besvär.

Detta inlägg publicerades i nyheter och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ett nej är ett nej även i Grekland

 1. Lars E. skriver:

  Det blir allt mer tydligt att Grekland hör hemma i Mellanöstern och inte i EU. Minns ni Kalle som åtalades för misshandel för några år sedan? Jag har själv varit med om en vän som blev misshandlad av den grekiska polisen (för att han råkade stöta på den civilklädda grekiska polisens tjej). Grekland förtjänar inget medlidande.

 2. Christian R. Conrad skriver:

  Man tycker ju att de skulle kunna fatta vem det är som kan förvänta sig en viss artighet från den andre, och vem det är som ska ta skeden i vacker hand och bocka och buga lite grann. Eftersom de dock tyvärr inte tycks göra det, här en kort lektion:

  Hörni grekjävlar! Ni må en gång ha varit Herkules, Akilles och Odysseus folk — men det var då det. Nu är ni ena oansvariga jävlar som suger EU-miljarder ur dem som arbetat i sitt anletes svett för dem, och då ska ni tammefan inte sticka upp så jäkla mycket.

  Nästa gång jag kommer ner och hälsar på kan ni visa vad vi fått för våra pengar; så mycket stålar som vi ekonomiskt vettiga människor i Nordeuropa pumpat in i er jädra levantiska cirkus antar jag att typ Kreta numera är tyskt territorium; Rhodos kanske brittiskt eller så… Fick Sverige Kos och Finland Santorini, eller kanske tvärtom, eller vadå?

  Lägg i vilket fall som helst så snabbt som möjligt av med att bete er som några jävla araber; vill ni nödvändigt vara sådana kan ni ju gå ur EU och gå med i Förenade Arabemiraten i stället.

  • pylonofthepit skriver:

   Att dra in ”araber” och likställa dem med våldtäktsmän löser ju knappast något utan spär på fördomar och andra dumheter.

   • Christian R. Conrad skriver:

    Nu var det inte specifikt bara de grekiska våldtäktsmännen jag jämställde med araber, utan hela det ekonomiskt oansvariga grekiska folket, som tycks tro att EU är en sorts oljekälla, som bara sprutar gratis pengar.

    Fast, ja, visst tycks det finnas likheter även i synen på och umgänget med kvinnor… Men förneka det du bara, om du vill. Fast innan du gör det kan du ju fundera över — och kanske rent av förklara — hur det kom sig att du själv associerade så, när min jämförelse med araber faktiskt kom som slutkläm på ett inlägg som helt handlade om ekonomiskt ansvarstagande?

 3. Felix St Clair skriver:

  Skönt att det finns andra och lite mer civilicerade länder som vi kan spendera våra surt förvärvade slantar i. Grekerna har väl inte direkt gjort sig kända för att sköta vare sin ekonomi eller att hålla fingrar och andra organ från våra svenska tjejer. EU hade sparat mycket pengar om vi sluppit såna skumma typer eller?

 4. AuroraAurum skriver:

  det är tragiskt att sånt här händer 2012, och skylla på att svenska kvinnor beter sig på semestern, hur beter sig de grekiska männen mot kvinnliga turister?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s