Hen hotar men?

Läste i DN om kravet på ett tredje kön. Varför inte tänker jag. Dock blev jag ledsen att se en majoritet som röstade nej till detta.

Problemet är alla dessa normer som vi omger oss med. Allt ska in i förutbestämda fack och gud nåde den som ställer sig utanför.

Sen frågar jag mig vilka som trycker på nej. Tyvärr är nog svaret män och jag undrar varför. Känner sig så många män hotade och man är så extremt osäker på sin sexualitet och gör allt för att övertyga sig själv?

Vem bryr sig om ett tredje kön? Man tvingar ingen som inte känner att ändra benämningen på sitt kön så varför tvinga någon som inte känner sig passa in?

DN

Detta inlägg publicerades i politik, sexualitet och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Hen hotar men?

 1. Danne skriver:

  Bara för att du inte känner dig dom en hona så blir du inte något annat för det.

 2. TetraB skriver:

  Frågan handlar ju dessutom om en juridisk definition – inget annat. Det är helt rätt att fråga sig VARFÖR någon skulle motsätta sig att föra in ett tredje kön, juridiskt, i samhället. Det har ju precis ingen effekt på de som ser sig som Män och Kvinnor.

  Det enda som sker är egentligen att det blir lite dyrare i övergångsperioden när statliga databaser skall uppdateras samt att det kan bli lite krångligare för de som tillhör Henkönet att åka in i ett annat land (som inte har det tredje könet). Men i övrigt har det precis ingen effekt på samhället.

  Däremot har det ju faktiskt ENORM effekt på de som ser sig som Hen. Kan man minska det psykiska lidandet genom denna juridiska effekt så är ju det bra. Det blir troligen BILLIGARE för staten i längden att införa ett tredje kön. Därför borde ju alla som ser sig som Skattebetalare se detta som något enormt positivt.

 3. Musse skriver:

  ”Problemet är alla dessa normer som vi omger oss med. Allt ska in i förutbestämda fack och gud nåde den som ställer sig utanför.” …men vänta nu, det är ju just det som händer om man ska börja införa ett tredje kön, att man sätter folk i ett fack. Facket kommer då bli ”hen” eller liknande. Lagen bör vara så att det biologiska könet ska visas i passet, och om man byter kön så skriv dit det nya könet då. Precis som vilken hårfärg man har, längd osv, det är väl inte konstigare än så egentligen? Alla dessa debatter om kön hit o dit krånglar bara till det så förbannat. Trött blir man! Lägg energi på de riktiga problemen istället för bövelen.

 4. Kim skriver:

  Du vet hur det är: Svenne är emot ALLT. Han tror han är liberal och framåt men han är så jävla torrfnasig och tillbaka.

 5. Sofie skriver:

  Jag satt och tänkte på det här med våra två kön höromdagen när jag var på ett föredrag. Spotify vill sälja rekryteringsannonser, sökkriterierna är kön, ålder, geografi, musikstil och något mer… Å självklart kan man bara välja man eller kvinna. Men det finns så mycket mer idag. ALLA borde inse detta och när det är valbart ge fler alternativ än de traditionella två. Då kanske staten inser att det finns ett tredje kön. Dem mittemellan, eller utanför eller ovanför. Ja, helt enkelt dem som inte ser sig själva som varken hon eller han.

 6. Rebecca skriver:

  Jag är kvinna, strax under 30 och tycker att hen är fel.
  Det är inte att lösa ett problem, utan att skjuta upp det. För vad händer när folk inte känner sig som någon av dessa grupper heller?
  Varför inte inse att kön är en fråga om livmoder och östrogen eller testiklar och testosteron. Man kan absolut vilja byta från det ena till det andra, men resten, kjolar, klackar slipsar etc. det är ju bara kulturella val och där har vi ju förändrat världen kraftigt de senaste 100 åren och fortsätter. Och många saker är ju inte könsbundna i andra kulturer – kjol, smink etc.
  Dessutom, påpekat, vi är 9 miljoner i en värld med 6 miljarder, och för dessa övriga skulle det inte fungera med ett tredje kön de närmsta decennierna, så det skulle skapa många problem.

 7. Rebecca skriver:

  Oh, jag glömde min huvudfråga. Vad är det juridiska syftet i att skapa en tredje kategori snarare än att skapa uppfattningen om att könet bara är biologiskt i en juridisk situation?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s