Petit Munster (Le Rustique) (Kittost)

Är det något jag älskar så är det Kittost. Osten som just nu stinker ned kylen hos oss är det en ost som heter Petit Munster (Le Rustique). Den är krämig och god. Mjäll med ändå ett mjuk och gott sting.

Munsterosten kommer från Munsterprovinsen i Alsace, Frankrike. Den har sina rötter i ett Benediktkloster på 600-talet. Orden åt inte kött så man började tillverka ost av komjölk som man under lagringen (ca 6 veckor) tvättas och borstas den dagligen som orsakar den orange/bruna skalet runt osten. Till skillnad från Brie så är denna yta god och smakfull att äta. Senare lärde man ut konsten att göra osten till ortens bönder.

Det här inlägget postades i gott å blandat, kultur, mat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Petit Munster (Le Rustique) (Kittost)

  1. Annika skriver:

    varför ha en katt eller hund att sköta om när du kan ha en ost att borsta och sköta om😉

  2. MIchael s skriver:

    Den osten gick inte av för hackor, men väl för en ostkniv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s