Igår var vi på Tabac och åt. A och jag åt var sin lövbiff. Biffen var helt okej men pommes fritesen var det inte tyvärr.
Det är märkligt att på flera restauranger så är det just pommes frites som är undermåliga. Man verkar tro det är bara att slänga ned i frityrgrytan och så är det klart. Det stora felet i går var att man var antagligen att man var stressade. Man friterar på tok för kort stund och så har man för mycket i korgen.
Både jag och A hade blöta sladdriga pommes, vissa var till och med råa och andra gröna!!
Pommes kan man inte ta tid på. Det hela beror på hur mycket man har i och att man flera gånger skakar om korgen för hand. Man måste vaka över pommes på samma sätt som en köttbit för att få den perfekta konsistensen.
Pommes ska vara frasiga och gyllenbruna. För att en maträtt ska bli bra får man inte ignorera vissa delar. Alla delarna utgör en helhet.
och hemma får vi alltid de perfekta pommes fritesen (hur stavas det egentligen?) krispiga, fin färg och varma