Samsung galaxy Tab

Har dom senaste månaderna haft en Samsung Galaxy Tab i min ägo. En av dessa surfplattor som inte blev förra årets julklapp.

Först när dom kom var jag som vanligt skeptisk. Hade min läsplatta och var nöjd med den men efter att läsplattan kraschat flera gånger så illa att jag fått skicka in den krävde jag pengarna tillbaka och fick det.

Då skaffade jag mig en dyrare surfplatta istället efter att AK skaffade sig en.

Den fungerar utmärkt till att läsa böcker på. Visst inte lika papperslikt som en läsplatta men helt klart acceptabelt.

Jag har en smartphone sen tidigare men det är först nu som jag tycker att appar och widgets funkar bra tack vare en stor skärm. Visserligen är inte alla appar anpassade till stora skärmar vilket resulterar i en svart ram runt appen vilket är synd.

Nu kan man äntligen surfa på alla sidor precis som man vill. Flash funkar utan problem. Att twittra går enkelt och smidigt.

Vad mer gör man? Bankärenden, bra att ha med sig på stan. Äntligen har man en större karta i handen. Se på film går jättebra, blogga funkar bra med. Musik. Bara fantasin sätter gränser. Kalendern är helt suverän i taben.

Webläsaren är mycket bra och flash funkar. Har testat andra läsare men ingen håller måttet så som läsaren som följer med. Firefox är seg och dålig. Opera fungerar bra på min lilla telefon (x10 mini) men saknar flash.

Jag läser böcker i PDF format för det mesta men har även Kindle nedladdad. Doc dokument går att läsa och redigera. Går även att låna e-böcker via biblioteket on-line. Dock tycker jag man kunde gjort en egen app.

Detta är vad minidatorn skulle varit men aldrig blev.

Jag gillar den mindre taben som är storlek som en större pocket än en stor och klumpig Ipad. Spelar ingen roll om den nya är tunn, det blir fortfarande osmidigt att ta mig sig den. Taben är inte jobbig att ta med sig.

Detta inlägg publicerades i böcker, teknik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Samsung galaxy Tab

  1. Annika skriver:

    jag är också nöjd med min tab, tycker dock att den väger lite mycket, men jag gillar att man kan hålla den i en hand om man vill plus koppla till ett tangentbord hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s