Länders infrastruktur och Postcrossing

Jag är med i något som heter Postcrossing. Det går ut på att skicka vykort till människor runt om i världen och få tillbaka vykort från några andra. Allt reggas och sköts via en hemsida där statistik finns och man kan titta på vad andra fått för kort (om man har scannat in dem). Det är riktigt kul och spännande. Både jag och AK sysslar med det och det var AK som fick mig att börja.

Efter tittat genom statistiken på medeltiden för att få eller skicka kort till och från olika länder så kan man sannolikt få ett hum hur olika länders infrastruktur fungerar.

Bortser man från vissa lata individer som inte registrerar kort i tid ser man två länder sticka ut så pass mycket hos både mig och AK att det inte kan vara en tillfällighet och det är Ryssland och Kina. Genomsnittstiden för ett vykort att komma fram till dessa länder är 24 dagar. Att ta emot 14 respektive 16 dagar.

Ser man på Taiwan som ligger bredvid Kina och som varit en del av Kina innan revolutionen går relativt snabbt. Thailand och Japan får man räkna med max en vecka.

Baltstaterna går relativt snabbt. Detta innebär att man antagligen kunnat anpassa sig till en fungerande marknadsekonomi bättre än Ryssland.

Kuba är ett annat Kommunistland vars infrastruktur är väldigt långsamt. Nord korea har inga aktiva medlemmar. Det finns 2 stycken medlemmar men ingen är aktiv. Den som var inloggad senast var det för 8 månader sedan.  Det säger ju allt om det landet.

Afghanistan har inga aktiva postcrossers.

Albanien har två aktiva.

 

Detta inlägg publicerades i gott å blandat och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Länders infrastruktur och Postcrossing

  1. Annika skriver:

    Himla kul att kolla statistiken, och att till Europa kan det ta allt från 2 dagar upp till 10 dagar som kan ses som helt normalt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s