Barn rättslösa mot religionen

Idag lästa jag något mycket skrämmande i SVD skrivet av Susanne Wigorts Yngvesson.

Det är hårresande läsning att se hur Susanne i religionens namn är redo att offra barnens rättigheter. Hennes argument är tragiskt ihåliga.

Med hennes retorik så kan man ursäkta barnaga och övergrepp så länge det står i bibeln (toran), koranen eller någon annan religiös bok.

Att kapa av kroppsdelar av barn i religionens namn kan aldrig vara rätt. Ska vi också tillåta att man gifter bort barn. Varför inte tillåta att man får ha sex med minderåriga när man ändå håller på. Jag menar allt vad vår herre begär måste vi ju följa eller?

Det Susanne verkar glömma eller strunta i är att alla ska vara lika inför lagen. Detta gäller också barn vare sig dom råkar ha religiösa föräldrar eller inte. Eller vill Susanne göra barn rättslösa i religionens namn?

Detta inlägg publicerades i hälsa, nyheter, politik, religion och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Barn rättslösa mot religionen

 1. Annika skriver:

  Det är konstigt att man värnar om barnens rättigheter i alla lägen utom när det gäller religonens. Då får vilka övergrepp som helst pågå utan att någon griper in. ‘förvirrande’

 2. Acinom skriver:

  Jag kan inte annat än hålla med! Om en religion försvinner för att man inte får misshandla barn, är det väl fel på religionen, om det inte går att ta steget och omskära sig, när föremålet i fråga vet vadf det handlar om.

  Religionsfrihet inneär frihet att tro på vad man vill. Inte att man i religionens namn får göra vad man finner lämpligt.

  Förr droppades lapis i nyfödda barns ögon för säkerhets skull – någon av föräldrarna kunde ju bära på en syfilissmitta!! Det förbjöds! Det var att orsaka barn smärta utan egentlig anledning.

  Då hanfdlade det om att förhindra ev sjukdom. Vad ska omskärelsen förhindra?

 3. Rabi skriver:

  Det är endast svenska väletablerade judar som i media försvarar detta!
  Muslimerna deltar aldrig då detta nämns tex i SVT Debatt.
  Är omskärelsens elit rädda för att lyssna till hur deras kultur mentalt stympat våra lågutbildade invandrade från Somalia och Afganistan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s