Varför jag inte är feminist

Något jag ofta har stört mig på så är det den befängda idén att sätta genus på positiva saker som jämlikhet och rättvisa. Detta gör man då man kallar dessa egenskaper för feminism. Inte bara sätter man ett kön på dessa egenskaper utan man värdesätter genuset. Feminism blir positivt och maskulint blir negativt.

Det många också gör är att man kopplar ihop dessa egenskaper med en politisk riktigt. Detta är lika galet som att sätta genus på dem.

Enligt mitt tycke så missar man hela poängen med respekt för varandra och våra olikheter. Man missar det grundläggande problemet och orsakerna genom att rusa till motsatta polen. Då gör man om samma misstag igen och visar att man inte lärt sig något av historien.

Då Vänsterpartiets nya partiordförande Jonas Sjöstedt kommer med påståenden att göra feminism begripligt faller han i alla dom fallgropar som finns. Han visar att han inte tänker på rättvisa och frihet för alla utan bara för dem som tycker och tänker som honom. Detta är ett klassiskt hållningsätt som bland annat dom röda facken har.

Frågan blir. Är Jonas bara okunnig eller fiskar han bara röster på det mest cyniska sätt man kan tänka sig?

Samma påståenden kommer från Stefan Löfven. Fjäskar han bara efter röster?

SVD DN

Detta inlägg publicerades i nyheter, politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s