Varför är det så konstigt att inte dricka?

Det är sällan jag dricker men det händer. För mig är det inget hälsotrend jag vill helt enkelt inte dricka. Jag tycker om att vara nykter och ogillar sociala tillställningar där det nästan är kutym att dricka alkohol.

Då man inte vill dricka får man frågan om man kör bil eller om det är av religiösa skäl. Varför kan man bara inte vilja dricka alkohol för? Jag förstår inte poängen med att dricka bara för att.

När jag ser a-lagare i Högdalen eller Svenskar som klockan fem på morgonen beställer öl på Arlanda. Går semestern ut på att dricka?

När jag känner för att dricka tar jag ett glas och bara ett. Två är ett för mycket och smakar inte gått. Just nu har min smak vänt sig från öl till vin.

Då man på tv visar statistik över hur mycket Svenskar dricker förundras jag för jag finns inte på kartan. Dricker verkligen så mycket?

En gång i tiden drack jag desto mer. Men jag växte upp och ju mindre man dricker ju mindre har man lust att dricka tror jag.

DN

Detta inlägg publicerades i gott å blandat, hälsa och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Varför är det så konstigt att inte dricka?

  1. Per Svan-Pettersson skriver:

    Jag läste ditt inlägg om att inte dricka. Jag dricker inte alkohol, det slutade jag med för ca fem år sedan och får också frågor typ om det beror på det eller det. En del verkar ha svårt för att fatta att nab faktiskt kan låta bli att dricka utan att det behöver ligga något särskilt bakom. I mitt fall är det så att jag lider av kronisk värk och använder ett smärttstillande plåster 24/7, samt en annan medecin som heter Concerta. Det omöjliggör alkoholintag om jag ska ha något utbyte av att dricka. Jag får huvudvärk direkt om jag dricker, och att avstå smärtstillande för att få ta en fylla lockar inte. Så valet är lätt. Men att behöva förklarar detta varje gång orkar jag inte så jag sägar bara att jag inte gillar att bli full och att alkohol inte är gott. Det finns en del som tror att man har ploblem med alkohol pga detta men det har jag aldrig haft. Däremot så har jag arbetat inom psyk och missbruksvården så jag har sett baksidorna av vad det kan ställa till med. Jag går sällan på krogen och gör jag det är det för att se på något band eller artist. Känslan att vara nykter på ett ställe där de flesta är påverkade är inte direkt upplyftande. Jag brukar inte vara kvar särskilt länge när det uppträdande jag kommit för är slut. Det är iallafall väldigt skönt att vakna på Midsommardagens morgon eller någon annan liknande dag och inte vara bakis. Jag har glömt hur det är att vara full likaså att vara bakis, och jag är inte särskilt itresserad av att återuppliva det minnet.

  2. Annika skriver:

    Jag dricker ju inte heller pga gastric bypass operation, vilket gör att jag får dumping om jag dricker.
    När jag säger att jag blir sjuk av att dricka säger andra vem blir inte det höhöhö
    eller så tittar folk skeptiskt på en och man måste snabbt säga,nej jag har inte problem med alkohol utan förklara varför, det är jobbigt att folk inte kan acceptera att nej jag dricker inte alkohol och skit i orsaken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s