Ord utan tanke

Såg på facebook en bild som skulle föreställa en kö till Klaras soppkök. Under fanns det massa kommentarer om hur fruktansvärt det är och det här är välfärd 2012 eller anklagelser på regeringen.

Saken är den att det alltid varit köer till soppkök och härbergen. Visste man inte om det eller bryr man sig inte?

Sen kan man ju fråga sig vilka som står i kön innan man börjar klaga. Det finns säkert ett stort antal hemlösa så klart. Men det finns säkert en stor del tiggare från forna öststaterna.  Och något som alltid stick i mina ögon är att se att uteliggare och tiggare alltid har råd med cigaretter. Är detta verkligen en prioritet eller har man kanske inte så dåligt med pengar som man vill påskina? Eller är man bara korkad?

Så nej jag upprörs inte av bilden utan jag ställer frågor istället. Jag tänker istället för att låta känslor styra.

Och av alla dom som klagar bland kommentarerna hur mycket har dom egentligen gett till härbergen och Convictus? Säkerligen vet dom inte vad Convictus ens är. Men det är alltid lättare att klaga än att tänka och själv handla.

Så har vi Aftonbladet som dra fulla tyglar utan att ifrågasätta. Man hittar på allt möjligt för att attackera regeringen. Men samtidigt är Aftonbladet en skvallertidning med tvivelaktig moral och etik. Så en sanningsenlig grund är något Aftonbladet saknar.

Detta inlägg publicerades i gott å blandat, politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ord utan tanke

  1. Annika skriver:

    En hemlös har alltid pengar till sina droger, alkohol o cigg, det är ju inte så att dom är utan pengar, utan pengarna går till annat än vad du och jag gör som betalar hyra, mat o räkningar.

  2. Sixdays skriver:

    Annika, ja den traditionella bilden är sådan. Att det handlar om pundare och annat patrask. Problemet nu dock är att pensionärer och andra som slagits ut av systemet som tagit deras pengar if form av skatt, nu måste dessa hederliga människor samsas med samhällets avskräde för att politikerna hellre bränner pengar på invandrare än på sina egna medborgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s