Sterilisering Del 1

I våras tog jag beslutet tillsammans med min partner att jag skulle sterilisera mig. Vi lever polyamoröst och varken jag eller A vill att en olycka händer och någon skulle bli med barn. Jag har aldrig haft en önskan om barn så sterilisera mig är ett naturligt steg.

Jag märkte snabbt att ta första steget var inte lätt. Jag sökte först på nätet efter vart man som man kan sterilisera sig men hittade inget vettigt svar. Jag ringde även vårdupplysningen men även de hade inget svar att ge vart jag skulle vända mig. Jag fick själv ringa runt. Till slut visade sig att man måste gå via sin vårdcentral för att få en remiss till en urolog.

Tyvärr hade vårdcentralen eller min husläkare inte någon koll heller vilket gjorde att man skickade remissen fel. Som tur vidarebefordrade man remissen rätt till slut och jag fick en kallelse.

Hade läst lite kring sterilisering och visste ungefär hur det gick till. Läkaren gick genom vad som skulle ske och att det inte går att vända på beslutet. Inga problem för min del jag har tänkt genom detta under en lång tid och vet vad jag vill.

Så vill du sterilisera dig så ta kontakt med din vårdcentral och insistera att din läkare ska skicka remissen. Bor du i Stockholm med omnejd ska remissen till Liljeholmens urolog.

I början av december ska ingreppet ske. Då kommer del 2 av bloggen.

Detta inlägg publicerades i hälsa, sexualitet och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sterilisering Del 1

 1. Joahn skriver:

  Halloj, du säger att du tar beslutet gemensamt med din partner. Är det inte ditt beslut enbart och bara ditt beslut?

  • JK skriver:

   Det slutgiltiga beslutet är så klart mitt men lever man med någon som man vill dela med sig av beslut så tycker jag att man gör det tillsammans. Speciellt om man vill samma sak 🙂

  • Annika skriver:

   Joahn beslutet är JKs eget helt och hållet och han hade redan funderingar på att sterlisera sig långt innan jag kände honom.
   För din information kan jag även berätta att jag har själv tagit detta beslut innan jag lärde känna JK, så jag kan inte heller överraska honom med en ny lite baby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s