Upprördhet visar på ingen utveckling

leksaker

Jag vet inte om det stämmer att den könsneutrala leksakskatalogen blev så uppmärksammad utomlands som media vill påskina.

Om så är fallet att folk fasas över att pojkar leker med dockor etc.. har man stora problem och visar att man fortfarande lever kvar i en mörk och efterbliven tidsålder.

Jag älskade att leka med dockor och dockhus när jag var liten så jag förstår inte problemet ärligt talat. Är det män som är rädda att det kommer växa upp kvinnor som inte längre vill leva med och ta hand om mansgrisar? Antagligen så finns säkert någon kyrka med någonstans  och fasar sig att barnen ska bli homosexuella.

Nej dags att växa upp och låta barn vara barn. Dom har inte vridna normer som vuxna har, dom bara är.

SVD

Detta inlägg publicerades i nyheter, politik, sexualitet och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Upprördhet visar på ingen utveckling

  1. Så härligt att höra! Mina söner (3 st) har också lekt med dockor – mina. Och ammat dem. Jag är så stolt över deras nyanser. Nu är de vuxna 2 av 3. Och… ja vi får se. Tror verkligen de mår bättre så här än om de omgivits av kill-leksaker. Givetvis är det en explosiv detalj – men jag portförbjöd skjutvapenleksakerna. Å… de lekte ändå, fritt i skogarna med rollspelsvapen. Pilbågarna och svärden gjorde vi för hand hemma :)… Det känns mera ok.

  2. idebenone skriver:

    Ingemar, det börjar faktiskt bli tröttsamt med alla genusexperter som trots all uppsjö av forskning som finns i ämnet alltjämt stoppar huvudet i sanden och med en dåres envishet fortsätter att hävda att det inte finns några biologiska skillnader mellan män och kvinnor som ger utslag på gruppnivå. Det ÄR ett problem om flickor som vill leka herran på täppan eller pojkar som vill leka med dockor inte vågar göra det. Men forskning visar att män och kvinnor producerar olika och hormoner och att hormonbalansen i fostervattnet är avgörande för hur vi leker som barn och vilket kön vi attraheras av som vuxna. Det är helt enkelt så att fler killar vill leka herran på täppan och fler tjejer vill leka med dockor och detta beror på olika nivåer av hormoner som testosteron och östrogen. Exempelvis har homosexuella kvinnor händer som mer liknar mäns händer där ringfingret oftast är längre än pekfingret (hos dom flesta kvinnor är det tvärtom) vilket är ett tecken på höga halter av testosteron i fostervattnet. Det motsatta gäller lustigt nog för homosexuella män. Trots det fortsätter Ingemar Gens att blunda och hålla för öronen så fort detta kommer på tal. Det är ingen som nekar till att det finns sk ”pojkflickor” och ”flickpojkar” och att dessa självklart ska få vara sig själva utan att mobbas för detta och utan att någon tvingar dom till att leka på ett mer könstypiskt sätt mot deras vilja. Och händer det att barn som bryter mot typiska könsroller blir mobbade, förlöjligade och blir pressade att ändra sitt beteende att bli mer könstypiskt. Det är givetvis ett problem. Men lösningen är knappast att pressa majoriteten av ”flickflickor” och ”pojkpojkar” att i sin tur ändra sitt beteende. Det är bara omvänd diskriminering och därmed totalt vansinne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s