Good Old Game

hämta.jpg

För något år sedan då jag rotade runt på internet efter 90-tals spel så stötte på jag GOG.COM

Det var en community som sålde gamla uppfixade spel. Fixade så att man med en modern dator och moderna operativsystem. Innan var man tvungen för gamla PC-spel vara tvungen att ladda ned och försöka konfigurera bland annat program som heter DOS-box som är en dossimulator. GOG använder sig av DOS-box men det är en del av spelet nu. Det startas upp automatiskt då man startat spelen.

Spel som förr var på flera CD-skivor laddar man ned på hårddisken. Spel som Under a killing moon som hade 4 skivor flyter på som det var tänkt en gång i tiden utan att behöva byta skivor hela tiden 🙂

Allt detta görs helt lagligt. Man förhandlar till sig rättigheter att åter ge ut det på sitt sätt och jag tror alla spel är DRM-fria. Det vill säga inga begränsningar hur många gånger man får installera spelet. Har man köpet ett spel så är det mitt spel.

Så har en annan stor fördel och det är priserna. Ofta ligger det mellan 70-100 kronor men ibland kör man lite reor och kan man fitta favoritspel för mellan 20-30 kronor. Galet bra.

Det finns ett aktivt forum där man kan diskutera och be om hjälp. Man kan lägga upp önskelistor och även be om att få vissa spel omgjorda. Man har även möjlighet att recensera spelen vilket många älskar att göra.

Men det är inte bara gamla spel man kan hitta här utan även nya spel. Det är en salig blandning av spel skapade av en grupp människor som älskar spel. Detta är hur det ska vara tycker jag

http://www.gog.com/

Detta inlägg publicerades i Retro, retrospel, Spel och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s