Registreringen belyser splittring och blindhet

reg.jpg

Efter hört, sett och läst om registreringen av Romer i Skåne ser jag något allt tydligare. Sprickan mellan politiker och vanligt folk är stor som en avgrund.

Ja att registrera är olagligt precis som nyheten belyser djupt gående fördomar inom polisen. I tv ser man också politiker som Gustav Fridolin från MP jaga politiska poäng med det politiskt korrekta tills jag blir lätt illamående.

Ett av de problem som funnits är en tradition inom vissa folkgrupper som tyvärr resulterat i misstro och eventuellt överrepresentation i polisens lagliga register. Att totalt ignorera detta är att inte våga ta tag i det hela problematiken på ett sunt och vuxet sätt och kommer bara resultera i fortsatt segregering, motsättningar och fördomar.

Fridolin och kompani är inte intresserade av att se hela bilder eftersom dom är politiker och vågar inte riskera politiska poäng. Finns det inget att vinna eller förs stor risk att trampa folk på ömma tår kommer ingen politiker göra något.

Ett annat problem med bristen att våga ta tag i hela problemet med öppna ögon är att dessa PK-riddare gör att fler människor kommer att rösta på Sverige demokraterna. SD behöver ingen valkampanj utan Fridolin och andra politiker kör SD’s bästa valkampanj helt gratis.

Ju mer man försöker vara förträfflig och PK ju fler väljare kommer SD få. Ju mer man påstår sig göra rätt och jaga ”bad guys” ju mindre gör men något åt det hela. Att man ens vågar ta upp hedersvåld är ett mirakel.

Man löser aldrig problem genom att blunda. Då röjer man bara vägen för mer fördomar och elände.

DN

DN

DN

Detta inlägg publicerades i nyheter, politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s