Snabba cash triologin

scsc2sc3

Snabba cash-böckerna var en stor succé och filmerna är det också. Har inte läst böckerna så jag kan inte säga huruvida filmerna är böckerna trogna eller inte.

Såg film ett och två på bio och på grund av att det var något år mellan var det mycket som man inte kom ihåg och kändes märkligt men nu när man ser filmerna tätt inpå varandra får de en bättre sammanhållning. Dock är det en trilogi och delarna gör sig inte bra enskilda. Man måste se alla för att få ett grepp om handlingen.

Allt känns väldigt realistiskt och skitigt. Ofta i Svenska deckare kan skurkar och den undre världen kännas extremt naivt. Det slipper man i dessa filmer utan här är en rå och brutal inblick i en värld som drömmer om snabba klipp. Som så ofta får dessa drömmar blodiga och våldsamma slut.

Trilogin börjar bra, fortsätter rätt hyggligt men finalen blir tyvärr lite av ett magplask i mitt tycke. Det som i början känns sannolikt blir allt mer osannolikt och till slut sitter man och gäspar. Farten som man finner i de första filmerna är borta i tredje filmen och slutet kunde man helt vara utan. Den naivitet som var borta kommer tyvärr in i den tredje filmen och ärligt talat kan man vara utan den.

Detta inlägg publicerades i film och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s