The monuments men (2014)

The_Monuments_Men_poster

The monuments men är en film som handlar om andra världskriget och nazisternas stölder och förstörelse av de ockuperades ländernas kulturskatter samt judarnas beslagtagna konst och juveler.

Frank Stokes som spelas av George Clooney bestämmer sig under världskrigets andra hälft att få godkännande att samla ihop ett gäng med konstnärer, kuratorer och arkitekter bland annat för att jaga reda på och rädda den konstskatt som håller på att även den förintas i nazisternas händer.

Filmen utspelar sig stora delar i Frankrike, Belgien och Tyskland. Det förekommer någon lite smårolig replik här och där men i stort är det ett drama och ingen komedi som det känns som filmbolaget försöker få oss att tro.

Det kännes som en form av Kellys hjältar men inte lika bra. Det jag kan känna som var filmens nackdel var att karaktärerna var väldigt platta. Man fick aldrig något riktigt grepp om dem och deras historia och bakgrund.

Men Clooney har lyckats samla ihop en stor skalar kända skådisar till filmen så som, han själv som även regisserar, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman och Cate Blanchett.

Filmen är värd att se men det man kommer minnas ifrån den är sättet som konst behandlades.

Detta inlägg publicerades i film och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s