Demokrati gäller alla

rosta_steg_3a

Nu i dagarna har man i nyheterna fått läsa och höra huren skola inför en skolomröstning hade bjudit in ungdomsrepresentanter för alla riksdagspartier. Detta i enlighet med demokratisk anda. Dock stoppades SD’s kandidat av ett gäng elever som hindrade personen att komma in i skolan. Man ropade inga rasister på vår skola. Man vägrade lyssna på rektorn som försökte förklara vad det hela gick ut på.

Detta är en mycket farlig utveckling som nu sker. Det är inte roligt att ett främlingsfientligt parti får så många röster men det som är värst är att många verkar tro att det är okej att strunta i demokratin och köra sitt eget race. Detta kallas för diktatur.

Men om man ändrar om lite i dessa slagord som ”inga rasister på vår skola” eller ”inga rasister på våra gator”. Byt ut ordet rasist mot ordet muslim. Vad får vi då? ”Inga muslimer på vår skola” och ”inga muslimer på våra gator”. Plötsligt så låter det inte så trevligt.

Demokrati är till för alla och deras åsikter hur illa vi än må tycka om dem. Kan vi inte ge utrymme för detta är det bara en tidsfråga innan det är dags att förbjuda andras åsikter och tankar. Den dagen är vi alla mycket illa ute.

Detta inlägg publicerades i nyheter, politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s