Våld ett mansproblem

våld

Jag har stört mig att man inte tagit det naturliga steget i logiken när det gäller det så kallade läktarvåldet och det är att det bara gäller pojkar/män.

I morse på TV4 Nyhetsmorgon var det för första gången en journalist som faktiskt tog upp detta. Han gjorde precis som jag brukar göra nämligen att byta ut ord eller personer för att få en annan infallsvinkel på det hela. Om det bara var kvinnor som gjorde detta skulle man inte bli förvånad? Om det fortsatte skulle man då inte utreda varför?

Jag tror vi idag är blinda för det manliga våldsproblemet för att vi lever i en manlig våldsvärld. Vilka startar krig? Vilka utrotar människor? Vilka våldtar och förtrycker? Män, män och åter män.

Vi har i årtusenden fått stå ut med detta utan att någon gör något. Kvinnor ska vara snälla och tysta medan pojkar/män ska vara starka och ledande. När pojkar slåss och mobbar ryker folk på axlarna och säger pojkar är pojkar.

Nej pojkar är inte pojkar. Pojkar är våldsbenägna och obalanserade. Om man inte i grunden ändrar vårt synsätt på män och pojkar kommer det fortsätta finnas krig, massmord och elände i världen. Så länge vi inte vågar se problemets ursprung så accepterar vi detta.

Naturligtvis finns det även våld och förtryck som utövas av kvinnor men jag tar mig friheten och påstår att större delen av detta kvinnliga våld har sin grund i det manliga förtrycket och våldet. De kvinnor som dödar eller lemlästar andra flickors kön gör det för att traditioner säger så. Dessa traditioner och religioner har sin sin värdegrund och skapelse hos män.

Hur skulle världen se ut om det var kvinnorna som fick bestämma? Det kan knappast bli sämre än idag. Så jag röstar på matriarkatet ska ta makten i världen. 🙂

Detta inlägg publicerades i filosofi, kultur, nyheter, politik, sexualitet och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Våld ett mansproblem

  1. buzansmix skriver:

    Kunde inte sagt det bättre själv! Varför denna acceptans mot männens sätt att behandla andra. Långt ifrån alla såklart men precis som du beskriver, våld är ett mansproblem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s