Offermentalitet och vänstern

gnäll

Nu har valrörelsen kommit igång det som är genomgående för vänstern är en riktig vidrig offermentalitet. Socialdemokraterna visar barn som det är så synd om och dom vet inte vad som ska hända dem i framtiden buhu.

Man gnäller på hur dåligt det är, arbetslösheten är hög. Privatisering gör allt så hemskt etc…

Tittar man närmare så är arbetslösheten inte alls så farlig, vården är inte heller sämre eller har vänstern ett extremt kort minne? Och RUT har gjort en tidigare så svart marknad vit, det vill säga man betalar nu skatt.

En annan sak som vänstern är mästare på är att se ned på människor, framförallt om personen i fråga har en utländsk bakgrund. Vänstern har en vidrig stereotyp av invandrande Svenskar att vara oförmögna att försörja sig själva, det är synd om dem och de är förtryckta och mer eller mindre omyndigförklarade. 

Så vilka ska man egentligen rösta på? Gnällspikar som inte kommer med något konstruktivt och som inte kan berätta hur man ska styra eller göra?

Eller ska man rösta på några som har lett Sverige ur en internationell kris och som arbetar för ett land där alla ska känna sig hemma och alla har rätt att göra rätt för sig.

Handen på hjärtat, ingen tycker om en gnällspik som gnäller för gnällandets skull.

 

DN

Detta inlägg publicerades i politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s