Sveriges framtid ligger dina händer

val

Snart är det val och debatter och propaganda är vardags mat vart man än vrider och vänder sig. 

För mig gäller valet mellan sunt förnuft eller farliga fantasier.

Ingen kan med på fullaste allvar komma och säga att Sverige idag i stort sett inte är ett välmående land med låg arbetslöshet och välfärd. Den sittande regeringen har lett Sverige genom en global finanskris och gjort det med glans. Inget land i Europa kan egentligen mäta sig med Sveriges när det kommer till ekonomi och välmående. 

Det som oroar mig är den märkliga bild som oppositionen målar upp, en bild som inte stämmer varken gällande siffror eller vad människor egentligen tycker om man med ärliga ögon tittar på sin egen situation. 

Istället för att erkänna verkligheten har oppositionen istället valt att svartmåla allt som gått bra de senaste åtta åren.

För att citera ett barns enkla logik på tunnelbanan, ”jag tänker rösta på moderaterna för att leder Sverige idag och det är bra i Sverige idag”. Oppositionen vill istället tillrättavisa detta barn och säga nej du har det dåligt. Fast man kan nog inte lura ett barn så lätt.

Det jag ogillar i dagens politiska läge är de tongångar man hör från V, SD, MP och Fi!. Det är totalitära tongångar som går mot allt vad demokrati heter och det gör mig rädd. SD sätter alla lättvindigt en rasiststämpel på men har men stannat upp och lyssnat på vad Miljöpartiet och Fi egentligen säger och tycker?

Valfriheten kommer att offras. Man anser att tvång är bästa sättet att leda ett land och dess folk. Tvinga bort bilen, köttet och den fria viljan. När orden tryter då tar nävarna vid.

Att på ett sunt sätt nå fram till en bättre miljö, jämlikhet (på individens villkor) och bättre leverne är oppositionen oförmögen att göra utan man stryper allt vad valfrihet och till slut demokrati heter. 

Vill vi verkligen leva i ett land där vi med mössan i hand ska behöva gå fram till den stora ledaren och snällt fråga om lov? Vill vi ha en politik och ekonomi som inte är baserad på verkligheten här och nu utan istället i förlegade dogmer och snedvriden idealism?

Oppositionen gör allt för att spela på människor känslor istället för logik och förnuft för man vet att man kommer förlora när det gäller de sistnämnda.

Så mitt ord till alla i Sverige vare sig man är man, kvinna eller hen, vilken färg du än har, vad du än jobbar eller inte jobbar med eller vilken religion du må ha rösta med hjärnan och rösta för ett land där människan får vara fri att leva sitt eget liv utan att någon lägger sig i.

Rösta för frihet och inte på diktatur. 

Detta inlägg publicerades i politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s