Turist (2014)

turist

Vi var utvalda att gå på en bio/marknadsundersökning och filmen som man skulle se var den Svenska filmen Turist av Ruben Östlund.

Vi hade sett trailers tidigare om filmen och hade faktiskt pratat om den och såg faktiskt fram mot att se filmen.

I stort handlar det om en familj som tar en 5 dagars skidsemester i alperna och andra dagen råkar de nästan ut för en lavin. I panik springer pappan ifrån familjen som befinner sig på en restaurang och detta får naturligtvis konsekvenser framför allt då pappan sedan vägrar erkänna att han övergav sin familj.

Det hela bullar upp sig som ett stort familjedrama där självaste grundpelare slås i bitar och jag ser fram mot ett totalt havererad relation och äktenskap.

Tyvärr så tappar man bollen efter halva filmen och allt som verkar kunna växa till någon form av explosiv katarsis rinner plötsligt ut i sanden och man står där både förvånad och besviken.

Filmen började bra och lovade så mycket men den håller tyvärr inte hela vägen och jag blir rätt besviken på slutet och känslan av att man släppte allt och avslutade snabbt på brist av idéer eller pengar. Det blir ett snöpligt jaha?

Detta inlägg publicerades i film och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s