Slavarbetare från öst

original

När jag bodde i Högdalen blev jag varse den väldigt stora mängden Polacker som bor där. Många bor genom svartkontrakt hos skrupellösa privatvärdar och bor olagligt i källare och affärsutrymmen.

Ser man byggnadsarbetare tidigt på morgonen är chansen stor att dom kommer från Polen eller andra öst-länder. De arbetar dygnet runt veckans alla dagar till löner ingen Svensk byggnadsarbetare skulle göra.

Problemet är att alla vill ha saker byggt extra snabbt och till ett pris som med rena kort på handen är omöjligt att göra.

Bolagen som vinner upphandlingar anlitar i sin tur andra bolag som i sin tur tar in arbetare från andra länder och ger dem skamliga löner och inga socialt nätverk. Klagar någon får dom packa sin väska och resa hem på direkten.

Nu har några åter dött av en olycka. Denna gång på Fortums arbetsplats i Hjorthagen. Detta med största sannolikhet kunna undvikits om man hade haft en uns av ansvar. Folk dör och utnyttjas för att vi ska kunna bygga snabbt och så billigt som möjligt.

Är det inte dags att rensa upp denna becksvarta byk som är byggbranschen? Ska vi idag 2014 ha slavarbetare från Öst som får dö på kuppen? Och vad är det för kvalitet vi får på det som byggs?

Snålheten bedrar och dödar. Hur länge ska vi stå och blunda? När ska någon våga ta ansvar och säga ifrån?

DN (foto Magnus Hallgren)

Detta inlägg publicerades i nyheter, politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s