The woman in black (2012)

WiB-Cover

För något år sedan såg jag Daniel Radcliffe på tv berätta att han höll på att filma The woman in black. Tänkte inte mer på det för än till nu då jag råkade se trailer till uppföljaren vilket gjorde att jag bestämde mig för att se den första filmen.

Filmen är producerad av det återuppståndna Hammer film som på 60-talet gav oss alla Dracula-filmer med Christopher Lee bland annat och en massa andra skräckfilmer från England.

Detta var något som slog mig i början av filmen, en känsla av Dracula. När Arthur Kipps (Daniel) kommer till den lilla byn för att ta hand om en försäljning av ett hud och undersöka de dokument som lämnats kvar av den förra ägaren beter sig byborna som han bar med sig pesten till byn.

Huset som ska säljas ligger en bit utanför byn och är stort samt fallfärdigt. Dock verkar något inte vara som det ska med huset och snart börjar Arthur se syner och uppleva mycket störande saker.

Samtidigt som dessa saker hända Arthur börjar barn i byn dö på de mest hemska sätt.

Allt leder tillbaka till den förra ägarinnan av huset som ska säljas och det barn som togs ifrån henne.

Filmen tar lång tid på sig att komma fram till själva stora sammandrabbningen som är i slutet av filmen. Filmen utspelar sig runt sekelskiftet och man får en riktig Goth-känsla av det hela.

För första gången så fick en skräckfilm håret på mina armar att resa sig upp något jag aldrig upplevt tidigare vilket visar att det är en mycket läskig film om än i ett väldigt långsamt tempo.

Ett måste för alla som tycker om gamla skräckfilmer!!!

Detta inlägg publicerades i film och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s