Falskspel – Philip Kerr

falskspel

För en gång skull har jag tagit mig tid att läsa något annat än ockult litteratur. Läste en recension på Annikas blogg och jag fastnade för boken och kände att det här är faktiskt en bok jag skulle känna för att läsa och att läsa klart framförallt.

Falskspel av Philip Kerr är en deckare som utspelar sig i Tyskland under mellankrigstiden då Nazisterna har tagit över makten och hela landet håller på att rustas och förberedas inför ett nytt krig.

Bernhard Günther är en före detta polis som slagit på banan som privatdeckare och specialiserat sig på bland annat försvunna människor.

Hela historien börjar ta sin form då han en dag blir kallad till en stor industriman vid namn Six att ta reda på ett stulet diamanthalsband.

Boken är bra och mycket lättläst. Stilen är typiskt hårdhudad deckare a la Hammett vilken Kerr driver med i boken. Det jag tycker om är den kunskap som Kerr har om Tyskland under mellankrigstiden. Man kan inte hjälpa flina åt alla kända gator och stråk i Berlin som finns med i boken som gör den än mer levande.

Detta är en mycket spännande och välskriven deckare som jag kan rekommendera alla att läsa.

Detta inlägg publicerades i böcker och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s