Reflexer en billig livförsäkring

09_48_20_92_351_reflexhanger_gul

Som bilförare blir jag väldigt irriterad och ibland även mycket upprörd över hur väldigt få personer som använder sig av reflexer under det mörka halvåret.

Dom flesta klär sig mörkt och utan reflexer vilket innebär att man mer eller mindre är osynliga för bilister tills dom är precis inpå en.

När jag gick i skolan på 70-talet fick vi tidigt undervisning om hur dåligt man syns utan reflexer. Vi fick komma till skolan efter solen gått ned och så fick vi se skillnaden. Detta har satt sig kvar hos mig i alla fall.

Värst tycker jag är när föräldrar kommer med barn eller barnvagnar och ingen har reflexer på sig! Hur kan man inte sätta reflexer på sina barn eller barnvagn? Har man tur så kan det finnas så reflexbitar på kläder eller vagn men det är ju ingen garanti.

Jag tycker det är fruktansvärt oansvarigt att inte förse sina barn med reflexer. Det är viktigare att puffa på sin cigarett eller leka med sin telefon än att kontrollera hur vida sina barn syns i mörkret.

Tror folk kanske att dom är självlysande? Nej skärpning, vill du inte tänka på dig själv så tänk åtminstone på bilisterna som kanske inte vill köra på dig.

reflex

Detta inlägg publicerades i gott å blandat och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s