Hat som religion

god-hates-fags

Har sett några inlägg på Youtube om hat som bland annat Westboro baptist church sprider. Men tyvärr är det inte bara dom utan många andra och ofta så ursäktas allt detta hat och vidrigheter med religion. Det är bibel, koran eller Tora som fanatiker använder för att slå ned på oskyldiga människor som bara vill älska och bli älskade.

När jag ser allt hat och hur man indoktrinerar barn känns det som man i grunden av en så svag tro att man måste tvinga alla att tro likadant och förstöra allt som inte följer den sneda och tragiska mall man har för hur man ska vara som människa.

Grupp och mobb-mentalitet är grunden för deras religiösa tro. Individualitet och kritiskt tänkande är farligt och syndigt. Att ifrågasätta dogmer eller ledare är det samma som att häda mot ”gud”.

Grunden till allt detta hat mot allt och alla som vågar sticka ut tror jag är rädsla. Rädslan att själv sticka ut, ha fel eller bli ensamma.

Man kan även finna samma blindhet och hat i politiska livet hos dom som är extremhöger eller vänster.

Pratade nyligen med en herre på Twitter som bara hade en sak att säga och det var att älska och acceptera Jesus. Jag frågade om det inte är respektlöst att inte acceptera andras synsätt men svart blev att acceptera Jesus. Det går inte att föra en diskussion med dessa människor eftersom dom inte inte kan eller vill använda logik.

Det enda man kan hoppas på att det sunda förnuftet en dag ska vinna över dessa förtappade själar.

https://www.youtube.com/watch?v=Ra_fAYl4Th4

Detta inlägg publicerades i gott å blandat, politik, religion och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hat som religion

  1. Majsan skriver:

    Tyvärr är det ju så att religion i stort, i alla tider varit den mest fördomsfulla gruppering på denna jord. Väldigt många religioner är ganska stelbenta och manar till detta hat – trots att bibeln talar om att man skall älska varandra! Den talar också om att till syvende och sist är det gud själv som människan skall stå inför, för att dömas… Ändå tar dessa människor, ofullkomliga som alla andra med ”fel och brister” oavsett vad det må stå för, på sig domarrocken och dömer sin omgivning, går ut och hatar på detta sätt! Ja, de kan till och med ta till våld, för att ”få stopp på otukten”!!

    Hur kan någon människa ta på sig rätten att i ”guds namn” (ett namn som de ändå inte använder) döma sina medmänniskor? Vilka är de, som tror sig vara fria från skuld i någon mening? ”Den som är utan skuld, kan kasta första stenen” står det väl i bibeln? Vad får dem att tro, att allt de gör i lönndom, inte blir sett av den gud de säger sig tro på, den gud som ”ser allt”? Nej, det handlar om att ge en snygg fasad utåt, därmed få vara en del av sammanhanget de lever i och anses som ”goda hatiska kristna” och slippa det spe själva som de utsätter andra för.

    När någon säger till mig att de är pålitliga, för att de är ”goda kristna”, då anser jag (fördomsfullt?? 😉 ) att de tillhör gruppen fullständigt opålitliga. Hyckleriet är ganska stort inom religionen… tyvärr. Det är den erfarenheten jag själv vuxit upp med (och tagit avstånd från all religion) Hoppas de får uppleva kärleken en dag… utan fördömande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s