Devils knot (2014)

Devils-Knot-primo-trailer-e-poster-del-film-di-con-Colin-Firth-e-Reese-Witherspoon

Devils knot är en film som är ”baserad på verkliga händelser” i USA 1993 då tre barn mördades och en ”satanisk” som följde.

Filmen i sig är lite trög och kanske inte det bästa men historien är så viktig att berätta om och om igen.

Tre ungdomar ställs inför rätta för morden som enligt åklagaren var sataniska ritualmord. Domaren och juryn är lika fördomsfulla och lättlurade och låter hela denna tragedi fortsätta trotts brist på fysiska bevis och rena felaktigheter i polisens utredning.

Idag skakas man av hur ISIS avrättar människor hur som helst och den här filmen visar hur religion och stat går hand i hand i det land som kallar sig världens största demokrati och låter fördomar och okunnighet skicka ungdomar i fängelse medans den eller de riktiga mördarna går fria.

I filmen drar man så klart upp Crowley som en satanist som skrev om människooffer bland annat barn. Men som vanligt så misstolkar och luras de okunniga in i de mest absurda slutsatser vilket var det Crowley ville. Han tyckte om att driva med dåtidens tabloider som såg honom som världens ondaste människa. Tyvärr är inte all publicitet bra publicitet. Crowley var inte satanist, inte med dagens ögon.

Som sagt kanske inte den bästa av filmer och lite för avhugget slut men med en viktig poäng om fördomar (religion), stat och rättegångar.

Detta inlägg publicerades i film och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s