Yttrandefriheten nu utrotningshotad i Sverige

FreeSpeech

De senaste åren har vi i Sverige alltmer gått ifrån yttrandefrihet till förmån för en perverst behov att vara politisk korrekt eller för att man helt enkelt anser att folk inte klarar av att skaffa sig egna åsikter.

Det är här skon klämmer, människor som inte har rätt åsikter. Dessa människor måste korrigeras a la 1984. Man offrar yttrandefriheten till förmån för politiska åsikter.

Våra kära politiker anser nämligen att befolkningen i Sverige inte är kapabla att skapa sina egna åsikter utan vill mata dom istället med sånt som någon anses vara PK.

Orsaken till att vänstern skriker ”rasist” hela tiden är inte för att det finns rasism utan vänstern använder detta ord för egen vinning genom att döda all möjlighet till debatt. Att ta död på yttrandefriheten som de i grunden alltid motarbetat.

För några veckor sedan efter dubbelmordet som utfördes av en person som fått sin asylansökan nekad gick pressombudsmannen ut och ansåg att man inte ska gå ut med allt som sker. Detta gör mig att se rött när man försöker göra sanningen till något oetiskt.

Ska vi ljuga för folk och dölja sanningen så att vi kan styra deras sinnen och åsikter?

Verkar som politikerna i sin kamp mot Sverige demokraterna vill montera ned demokratin helt och hållet. Förbjuda folk att öppet uttrycka vad dom tycker och kanske i slutändan förbjuda politiska partier som inte passar in i den politiskt korrekt ramen?

Vad händer med en sund debatt istället? Att man med sunda och demokratiska handlingar bekämpar trångsynthet och fördomar? Är dagens politiker så inkompetenta att man inte klarar av detta utan hellre vill montera ned yttrandefriheten eftersom man inte lyckas övertyga väljarna?

Jag har en extremt naiv tro att yttrandefrihet och demokrati var något att kämpa för vare sig man gillar eller ogillar vissa åsikter. Tydligen anser våra politiker att det inte är så viktigt.

Detta inlägg publicerades i politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Yttrandefriheten nu utrotningshotad i Sverige

  1. Annika skriver:

    När vi inte längre får säga och tycka vad vi vill, är vi inte längre en demokrati utan en diktatur (läs USA)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s