Så alternativ att det gör ont

5d620459a123ea70acbddcf06e81bb02bdsm

Dom senaste åren har jag varit inne och sniffat på så kallade alternativa livsstilar så som polyamori och DBSM. Jag har hållit på med magi i över tjugo år och det kan man nog även kalla som alternativ livsåskådning.

Men något som sticker ut framför allt här i Sverige är att dessa så kallade alternativa livsstilar har blivit kidnappade av personer som ofta har en vänsterinriktad politisk syn vilket resulterat i att bland annat de ”professionella” inom poly och BDSM har en trångsynt och fördomsfull syn på vilka människor som kan leva en alternativ livsstil.

Kommentarer som ”oj jag visste inte moderater kunde vara poly” etc.. fälls. Ibland känns det som den offentliga gruppen bara är grupper för inbördes beundran där man klappar varandra på ryggen och har sex med varandra och är rädda för seriösa förhållanden om än med flera.

Jag vet att det finns många där ute som lever alternativa livsstilar men som på ytan ser ut som vanliga vanilj-Svenssons och dom vill ha det så. De jobbar och har familj/er och relationer som vilka som helst. Dessa människor ser man sällan på några fikor för polysar för antingen blir dom bortskrämda eller så känner dom inte ett behov av att hävda sig.

Samma gäller BDSM-communityn där det ofta är bara ett par få människor som syns utåt. Samma här det finns massor av folk där ute som lever på ytan vanliga liv  och ingen kan ana vad som finns under ytan.

För att vara Poly eller BDSM utövare eller aktiv magiker behöver man inte vara arbetslös, vara extrem-feminist, hysa fanatiska vänsteråsikter, klä sig som sluskar, vara bisexuell, ha massa bokstavskombinationer, ha svarta kläder eller massa andra saker.

Tyvärr återspeglas denna bild på alla som råkar hysa intresse eller leva ett alternativt liv. Det folk ser på tv blir den offentliga gängse normen för hur dessa utövare är och ser ut.

Jag är övertygad om att det finns en majoritet där ute som är helt normalt onormala men som inte har ett behov av att hävda sig eller uttrycka det var och var annan sekund för alla andra. Människor som levt hela sina liv alternativt inom husets ramar och inte haft någon önskan att gå ut med det offentligt. Folk med politiska åsikter över hela skalan från höger till vänster och av olika religiösa åsikter.

Att träffa sådana människor ger en stor kick och jag älskar att höra deras livs historia om hur man hamnade där man är idag och varför.

Man måste inte se alternativ ut för att vara alternativ. Man kan veta vem man är och varför utan behöva skrika ut det på barrikaderna eller slänga det i ansiktet på folk som kanske är nöjda med sina vaniljliv. Föraktar man ett vaniljliv kan man ju inte förvänta sig någon respekt tillbaka.

Detta inlägg publicerades i filosofi, gott å blandat, magick, new age, poly och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s