Reflexer i mörkret ingen ljus historia

reflex

När jag som bilist åker runt i Stockholm under den mörka delen av året så svär jag över hur dåligt man ser framförallt gångtrafikanter.

Dom flesta som är klädda i mörka kläder och verka leva i en tro att dom är självlysande och att gatubelysningen räcker för att man ska se dem flera hundra meter bort.

Men sanningen är att gatubelysning och andra strålkastare kan göra så att man ser gångtrafikanter än sämre och man ser dem först då man kommer framför dem med bilen.

Det finns en bra och billig livförsäkring som heter reflex men denna simpla lilla ting verkar vara totalt okänd för 90% av människorna i mörkret. Värst är det när föräldrar inte sätter reflexer på sina barn eller barnvagnar.

När jag växte upp fick man genom skolan göra experiment på hur väl man syntes med reflex och hur osynlig man är utan.

Så vad är det som hindrar så många människor från att bära reflex? Tycker man det inte är tufft? Bryr man sig inte eller är man bara okunnig?

Vad det än är så anser jag att detta är ett stort problem i dagens moderna samhälle. För är du rädd om dina närstående ge dem en reflex både för dem och för oss bilister som inte vill köra på och skada någon som kan komma ut från ingenstans i mörkret.

Detta inlägg publicerades i gott å blandat och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s