Det förbjudna namnet Voldemort

Lordvoldemort

De senaste dagarna har det kommit fram att bland annat DN och polisen har mörkat övergrepp på tjejer under åtminstone två festivaler allt på grund av var som hände i Tyskland under nyår.

Övergreppen ska ha skett av grupper av ungdomar/unga män som (och här kommer det märkliga) hade viss etnicitet.

Detta är tydligen stötestenen, etnicitet. Jag undrar var är det som har skapat denna maniska rädsla att skriva om människors etnicitet? Vad är det som drivit det hela så långt att till och med polisen mörkar övergrepp och brott bara för att man fått order från högre ort att inte redovisa något som skulle kunna ses som rasistiskt eller kanske gagna Sverige demokraterna?

Nu försöker många skylla på att alla var män och med detta drar halva jordens befolkning över en kam, är inte det en form av rasism eller förtryck?

Jag trodde att sanningen skulle göra oss fria men tydligen inte. Politikers och medias verkar ha en förvriden tro att bara för att pratar om olika etniska grupper plötsligt blir rasister. Samtidigt tror man att man hindrar SD’s framgånger genom att mörka och tvinga folk till att inte säga ”E” ordet.

Det tragiska eller komiska är att medierna som nu rapporterar om övergreppen fortfarande inte vågar skriva ”E” ordet.

Istället för att med öppet sinne se på eventuell problematik för en lösning på problematik låter man hellre problem och övergrepp fortsätta.

När Svenskar åker utomlands och ställer till galenskaper är det Svenskar. När någon som inte är Svensk gör dumma saker i Sverige är dom människor utan etnicitet helt plötsligt. Eller om det vore Danskar skulle man då säga Danskar?

Är inte rädslan för att säga ”E” ordet i sig egentligen en form av rasism? Anser man att människor som inte är Svenskar inte kapabla att ta ansvar för egna handlingar?

Hur blev Sverige så naivt och trångsynt? När blev man rädd för att säga namnet Voldemort? Och när slutade man vilja se till att alla kan trivas i Sverige oavsett etnicitet och kön? Och när ska vänstern inse att allt man gör för att attackera SD har gett dem mer väljare.

Detta inlägg publicerades i nyheter, politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det förbjudna namnet Voldemort

 1. Sofie skriver:

  Bra skriver!

  Det jag dock också undrar är varför denna form av övergrepp å ena sidan ska mörkas för att de har att göra med män med en viss etnicitet, å andra sidan varför alla nu helt plötsligt går ihop och anser att det är fel med våld och förtryck mot kvinnor? Denna typ av våld och förtryck är inte förbehåller nyårsafton som var eller dessa två festivaler. Det förekommer hela tiden och förövarna är män (och troligen kvinnor) av alla former och storlekar.

  Kan vi inte bara en gång för alla enas om att vi är människor och att alla människor bör behandlas lika och med respekt. De som bryter mot detta ska tillrättavisas och straffas om så behövs.

  • JK skriver:

   Håller med. Och att det nu känns som en ketchup-effekt, först inget och nu överflödas det av denna typen av övergrepp. Men som sagt en öppen och respektfull syn och debatt behövs annars kommer det resultera i rasism och fler röster åt SD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s