Kvinnoförtryck, vems ansvar?

3cb68848df51d41b2a98aeb5f4050749

I Aftonbladet skriver Måns Vesting (Vänsterpartiet) om övergrepp på kvinnor (varför pratar man även inte om män eller hen också?) och när jag läser detta blir jag väldigt upprörd, på Måns och hans åsikter.

Jag blir även förbannad på att Måns drar mig över en kam, jag som aldrig förgripit mig på varken kvinnor, män eller hen och det gäller säkert stora delar av männen i Sverige.

Han drar upp alla övergrepp som han och andra gjort mot de av motsatt könet men det hela slutar i att skulden inte ligger hos ägaren av handen som trycks mot kvinnans kön utan skulden ligger plötsligt på samhället.

Måns beter sig som värsta rasisten som älskar att dra alla över en kam, ja han skyller även på det Svenska samhället. Skulle man byta ut orden Svenska män och samhälle mot utländska män och kulturer skulle nog knappast Aftonbladet trycka debattinlägget.

Det som gör mig mest arg är hur Måns tar bort ansvaret från individen. Jag frågar mig, när slutade vi ha ansvar för våra egna handlingar? Med ursäkter och pekfingrar kommer man till slut att kunna ursäkta alla övergrepp. Skulle Måns frikänna alla de som arbetade på koncentrationsläger under andra världskriget med ursäkten att det var samhällets synsätt på den tiden?

Måns verkar vilja förmildra de övergrepp som behandlats i media de senaste veckorna bara för att även Svenska män begår övergrepp.

Vi får inte glömma att Måns är en politiker som tillhör den vänstra sidan av skalan och vänsterns politik bygger på offer och förövare. Man gör invandrare och kvinnor till stackars offer som verkar vara oförmögna att klara sig själva. Här ska det stora allsmäktiga partiet träda in och tänka åt oss alla i kollektivet. På sätt och vis ser man ned på dessa ”offer” genom detta.

Vi har alla ett ansvar att ta, ett ansvar för våra egna handlingar och där brister även jag och gör dumheter men jag skyller inte ifrån mig på samhället. Vi har även ett ansvar att stötta varandra och inte se människor som offer utan som individer. Vi har ansvar att stå upp mot alla former av övergrepp oberoende om förövaren är man, kvinna, hen, Svensk eller utländsk.

Detta inlägg publicerades i politik, Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s