En middag med fel person

ladda ned

Just nu pågår något som kallas för #Kaplangate . Twitter och media har exploderat i en storm över att bostadsminister Kaplan har ätit middag förra året med bland annat en organisation som kallas för de gråa vargarna. De är högerextrema fascister som bland annat vill döda alla Armenier.

Kaplan tog snabbt avstånd från dem så fort det kom ut i pressen (först då) och då kan man ju tycka att människor ska få äta middag med vilka de vill. Är sant i grunden men med tanke på att Kaplan är en minister i en röd/grön regering som också påstår sig vara feministisk. Detta innebär att handling går före ord anser jag och äta middag med ett gäng fascister är extremt korkat och att bli ifrågasatt kan vara på sin plats. Men alla vet redan nu att inget kommer att ske med minister Kaplan, han tillhör ju rätt ”grupp”.

Det som jag dock reagerar starkt på är att när Birro för några år sedan åt middag med några från SD så blev han totalt utfryst från media och han slängdes ut åt vargarna. Det gick så långt att okända människor tog sig rätten att antasta och attackera honom på gatan. Hans barn blev antastade.

Skillnaden här är att Birro som är journalist åt middag med en grupp folkvalda. Kaplan som är minister åt middag med högerextrema fascister. Media kommer snart att glömma det Kaplan gjort medans Birro har PK-maffian utvisat på livstid. Detta har fått mig att gå i taket, denna extrema särbehandling inom media.

Jonas Gardell skrev faktiskt något bra på sin blogg. Det går inte säga oj jag tänkte på det utan man måste veta att vad en middag innebär, att man legitimerar de personer man har middag med och att man som minister absolut måste ha insikt om detta.

Ja alla har rätt till att äta mat med vem de vill men vissa på höga positioner bör tänka sig för vad för signaler man sänder ut.

Och jag skickar ett långfinger till gråmedia som halshögg Birro för en struntsak och sedan trampade på hans familj och barn.

Ett skrämmande sammanträffande är att Nalin Pekgul fd socialdemokratisk politiker var stark kritisk mot tillsättandet av Kaplan som minister då hon ansåg att han hade en dold agenda och ”stöttar islamister”. Detta alltså från en som själv är muslim. Jag börjar bli djupt orolig att man blundar för detta sammanträffande.

Detta inlägg publicerades i politik, samhälle och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s