The dark side of Miljöpartiet

CgVB448VAAAWyE53

Idag avgick bostadsminister Kaplan efter ett par uppmärksammande skandaler där Kaplan bland annat kopplats samman med fascisterna de grå vargarna, har jämfört judar med nazister samt bjudit in antisemiter som föreläsare. Detta är bara några exempel vad som kommit fram.

Det som är lite skrämmande är att middagens som startade detta genomfördes förra året och det andra tidigare innan Kaplan blev minister. Detta får mig att ifrågasätta Miljöpartiets urskiljningsförmåga och förnuft när det kommer till sina egna.

Kritiken från både höger och vänster men bara en kritisk röst har kommit från Miljöpartiet själv. Vad ska man göra för att få Romson och Fridolin att kritisera någon i sitt eget parti? Värst av allt är att man inte offentligt ens erkänner hans felsteg utan säger att det var stort av honom att avgå. Om han avgick och man inte avsatte honom visar att varken Romson eller Fridolin är passande som språkrör eller statsråd!

En annan efterdyning av Kaplangate är de som har försvarat Kaplan och på det sättet man har försvarat honom. Det är en sak om man kommer med rimliga argument men det som kommit fram är att man beskyller kritikerna för att vara rasister och islamofober. Det innebär att större delen av den politiska eliten skulle vara det vilket är absurt. Något som gör det än mer absurt är att man bortser från är att Nalin Pekul (S) som var den första att vara kritisk mot att man utnämnde Kaplan som minister. Nalin sa att Kaplan var islamit och hade en egen agenda än vad MP hade. Först ignorerad och nu när väl sanningen sent om sido kröp fram slängde ärliga människor glåpord om henne att vara Turkhatare. Det man inte förstår att när man kallar alla för rasister som vågar ifrågasätta när något är snett så förringar man rasismen.

Något som jag finner mycket märkligt är att man inte är noggrannare med vilka som blir statsråd. Om man vill bli sekreterare på fastighetsverket som exempel måste både arbetssökande och dess partner bli säkerhetsklassade av säkerhetspolisen. Att man som statsråd inte får genomgå samma procedur är märkligt. Att man inte har någon koll alls inom miljöpartiet är än värre.

Nu så försvarar Miljöpartiet Kaplan istället för att fråga sig hur det kunde bli så fel. Det hela ger en dålig smak i munnen och jag frågar mig om man accepterar antisemitism och fascistoida åsikter. Samma fråga kan man ställa sig Löfven som lovordade Kaplan som om han inte gjort något fel.

När moderater gjort bort sig med obetald tv-licens och svart dagmamma så rök dom. När MP uppvisar hemska sidor så är det inga fel alls. Vart gick det så fel?

 

Detta inlägg publicerades i politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till The dark side of Miljöpartiet

  1. Annika skriver:

    Som vanligt är det skilland mellan vad man gör som röd/grön mot vad man gör om man är ‘blå’.
    De röda/gröna har extrem hög toleransnivå för att man tydligen förutsätter att de ska smusslas och fuskas, för det är naturligt, medans de ‘blå’ inte får göra någonting för de är ju ändå priviligerade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s