Att inte vara politisk korrekt

blog_thought_police

I dessa miljöpartikrisdagar flödar Twitter över med debatt och åsikter åt alla olika håll. Något som ofta kommer upp är diskussioner kring politisk korrekthet.

Personligen ogillar jag PK som jag anser förhindrar en vettig diskussion om olika ämnen som vissa grupper anser är känsliga. Ofta handlar det om etnicitet, religion och traditioner.

Man måste kunna bryta denna rädsla och ångest när det kommer till konflikt och kritiskt tänkande. Det har tyvärr bildats en stämning inom vissa kretsar att man inte får kritisera eller ifrågasätta när det kommer till specifika grupper, traditioner och händelser inom samhället.

Man kan inte hindra fördomar och rasism genom att förbjuda åsikter och andra tankar. Problemet är att man inte hindrar detta genom att förbjuda åsikter, tvärt om då växer det.

Jag ser mig själv som icke PK, för mig är det ett skällsord. Däremot så finns det många personer som ursäktar sin rasism och fördomar och kallar sig för icke PK, detta är bara ren och skär dumhet anser jag. Man måste ständigt ha respekt och även kunna ifrågasätta sig själv.

Bara för att jag inte är politisk korrekt innebär inte att jag accepterar idioti. Man måste skaffa sig ett eget etiskt ställningstagande om saker och ting. Fråga sig, tycker jag verkligen detta eller är jag bara en nyttig idiot?

Här är skillnaden, de som är trångsynta och fördomsfulla kan ta de politiskt korrekta i hand då de inte heller accepterar att bli ifrågasatta.

Detta inlägg publicerades i politik, religion, samhälle och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s