När den andra skon faller

5fecb20b-bc0a-4256-93d1-c9ccc9228d8

Har under några månader deltagit i häftiga debatter om Twitter om Islamism och miljöpartiet bland annat. Detta har varit intressant och viktigt för att få fram saker som inte stått rätt till inom MP men även inom andra partier som hyst människor som egentligen inte erkänner samma värdegrund som partierna säger sig göra.

Ibland har olustiga inlägg retweetas och jag har vid vissa tillfällen slutat följa personer. Nu känns det som det blir flera och jag känner mig splittrad och irriterad hur personer retweetitrar rent rasistiska inlägg. Vad fan tänker jag då.

Till slut gjorde jag ett inlägg om att rimlig kritik är viktigt och något alla måste kunna ta men ren rasism och idioti är en helt annan sak. Så klart blev jag ifrågasatt.

Men jag antar att skakar man i påsen så ramlar de fula agnarna fram till slut som gömt sig bland de goda. Jag har ifrågasatt hur vissa dragit alla muslimer över en kant och trashat dem. De som gör detta är inte bättre än de islamister som blivit kritiserade, att man inte ser detta skrämmer mig.

jag är i grunden kritisk till religion över lag men anser att det är ett personligt val för en vuxen människa att göra.

Sverige måste bli mer kritisk mot orättvisor samtidigt som man måste kvarhålla toleransen i vårt samhälle. Man kan vara tolerant samtidigt som man har krav, det kallas för sunt förnuft. Att vara PK är inget att sträva efter men att vara rättvis är något helt annat.

Har blivit luttrad, tråkigt att se hur personer med bruna åsikter försöker gömma sina åsikter bland rimlig kritik.

Detta inlägg publicerades i gott å blandat, nyheter, politik, religion, samhälle och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s