Barn har tråkigt på sommarlovet?

sommar

Hörde på radion då jag åkte till jobbet på P3 vaken att många anser att barn har tråkigt på sommarlovet och att föräldrarna gör allt möjligt för att barnen inte ska ha tråkigt som resor etc…

Detta fick mig att skaka på huvudet, inte fan hade jag tråkigt då jag var barn och det blev sommarlov, för mig var sommarloven en fristad från den mobbing som gjorde skolterminerna ett helvete.

Har man inte sagt att barn alltid hittar på något? När blev det föräldrarnas uppgift att ständigt hålla barnen aktiva, har de ingen fantasi själva?

När jag var i sommarlovsålder så njöt jag, jag läste spelade dataspel, sprang ute i skogen, fiskade eller levde i min egen fantasivärld.

Vi brukade åka och hälsa på farmor i Junsele, i ett hur ute i skogen. Även där var det skogen och sjön som upptog mycket av tiden. Även husets vind full med gamla saker och serietidningar var ett uppskattat tillhåll.

Förstår inte varför det måste vara föräldrarna som måste aktivera barnen, kan man inte låta barnen göra det själva? Använda sin egen fantasi som jag lovar är mycket större än föräldrarnas.

Det känns som man även här curlar barnen, man ska hela tiden själv aktivera barnen och ser till att de har fullt upp. Men ibland är det bra att inte ha fullt upp  utan bara vara. Man måste inte göra en massa saker hela tiden.

Detta inlägg publicerades i gott å blandat, samhälle och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Barn har tråkigt på sommarlovet?

  1. Annika skriver:

    Eftersom barn av idag är så lite ensamna utan antingen är de i skolan, eller på fritis eller dagis blir de aktiverade hela tiden så de vet inte vad de ska göra själva eftersom det hela tiden finns en vuxen i deras liv som hittar på saker åt dem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s