Aliens the old school

aliens_1986_movie_poster_01

När jag var ung så älskade jag Sience fictionfilmer och skräckfilmer. Sent 70-ta och 80-tal var min ungdom och de filmerna har verkligen satt sig i en. Det man inte hade då var CGI utan man fick bygga och fixa allt som modeller i filmerna, vissa var bättre än andra.

En film som verkligen sticker ut enligt mitt tycke är Aliens. Jag älskar den fösta filmen som är mer krypande skräck och känsla medans Aliens är mera pang pang så fick jag ny respekt för Aliens efter att ha sett en dokumentär hur man filmade och gjorde Aliens.

Även om jag inte gillar alla aspekter av själva filmen så måste jag ge en homage till James Cameron och de som jobbade med specialeffekterna i Aliens som med tanke på vad dom hade att arbetade med gjorde ett mästerverk, eller kanske bättre ett konstverk.

Det jag tycker man lyckas med är att ge den annars rätt orörliga alien i första filmen få ett liv och dödlig snabbhet. Hela planeten, vapnen, byggnaderna ja allt är makalösa med tanke på att allt är modeller i olika dimensioner från naturlig storlek till mindre.

Att filma med speglar, spela upp filmen baklänges etcc.. allt för att få saker för något annat dom är och lyckas med det är makalöst. Att Cameron hade allt i skallen redan och lyckas manifestera det är otroligt 🙂

Detta inlägg publicerades i film och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s