Dusk and her embrace -original sin

3084f8_4299f37e55134e6fb5e9c4e01298ab31

1996 släpptes dusk and her embrace och det blir Cradle of Filth’s stora genombrott. Vad man inte visste då var att man redan hade spelat in skivan tidigare på deras gamla skivbolag men på grund av att man bytte bolag samt vad jag förstår även vissa medlemmar så spelade man in skivan på nytt på det nya bolaget.

Kvar på hyllan blev första inspelningen och här låg den i tjugo år tills 2016 då man dammade av den och släppte den som dusk and her embrace original sin.

Så vad är det för skillnad mellan dessa två skivor? Vissa låtar skiljer sig genom att inte finnas med på ena eller andra skivan. De andra låtarna som finns med på båda skiljer sig i genom att vara mycket råare på den första skivan. Skivan som släpptes var mer blandad och mer goth-romantisk än originalet. Den skivan som släpptes var mer melodiös även om vissa delar finns med i första inspelningen så har de blivit mer raffinerad än första upplagan.

Jag kan nog säga att man kan uppskatta båda skivorna och deras gemensamma historia. Dock så föredrar jag faktiskt den som släpptes 1996 eftersom den är mer melodiös och teatralisk i sitt sound.

Båda finns på SPOTIFY

Dusk and her embrace

Dusk and her embrace original sin

Detta inlägg publicerades i musik, Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s