Cocaine Cowboys (2006)

cc

Cocaine cowboys är en dokumentär om Miami under slutet av 70-talet och 80-talet. Den visar hur en sömnig småstad där pensionärer satt längs stranden och åldrades till att bli porten till USA för kokainet som flödade in från Colombia.

Man får bland annat höra berättelsen av framförallt Jon Roberts och Mickey Munday som var med hela tiden under denna galna tid. Allt de gjorde var att leverera kokain, de sålde aldrig utan utgjorde bara en leveranstjänst. Detta gjorde nog att de överlevde för att kunna berätta om det hela.

Dokumentären visar på en absurd tid då man kunde flyga in hur mycket kokain som helst utan riskera åka fast. Man får även se hur otroligt korrupt polisen i Miami var och hur banker och nattklubbar levde och frodades på knarkpengar.

Sedan bröt det ut drogkrig vilket skördade absurda mängder offer både skyldiga och oskyldiga. Man sköt hellre ett par oskyldiga än att de skyldiga skulle komma undan.

Det är tack vare all dessa blodspengar som Miami ser ut som de gör idag, de flesta höghus står på en grund av kokain bokstavligen.

En mycket sevärd och skrämmande dokumentär om en skrämmande tid.

Se den på NETFLIX

Detta inlägg publicerades i film, tv/serier och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s