Fantastiska fyran mot Fantastiska fyran

FANTASTIC-FOUR-8-1940x1204

Dags att jämföra Fantastiska fyran från 2005 med den nya från 2015.

Det är alltså tio år mellan filmerna och jag är lika förundrad och tveksam inför denna nyinspelning som den av Spindelmannen. Hur står sig den nya filmen mot den gamla och vem är egentligen bäst?

Personligen tycker jag att känslan är helt annorlunda i första filmen från 2005. Den har en mer serieaktig känsla över sig än den nya från 2015.

Ser man på karaktärerna så saknar den nya filmens huvudfigurer just karaktär vilket som den första filmens hjältar hade. Även dynamiken mellan karaktärerna saknas helt i den nya filmen vilket gör personerna rätt flata och osympatiska.

Något som nya filmen saknar helt är glimten i ögat och de lite komiska inslagen vilket gör den gamla filmen mer sympatisk.

Ser man till Dr Doom är gamla filmens antagonist den tecknade serien trogen. Dr Doom i den nya filmen ser inte riktigt klok ut och är i mitt tycke rätt dåligt gjord. Även han står sig flat när det kommer till personlighet med den fösta Doom.

Det är även tydligt att man med nya filmen försöker locka en yngre publik genom att ha yngre skådespelare vilket bara blir löjligt i sig.

Precis som den nya Spindelmannen så faller de nyaste filmerna flat till marken då man jämför dem med de som kom ut i början av 2000-talet. Jag ställer mig frågan varför man över huvud taget släppte dem, är det bara pengar man är ute efter? Antar det för de kommer inte bli ihågkomna för varit bra filmer.

fantastic-four-movie-josh-trank-blames-fox.jpg

marvel-treasury-edition-f4-02-001

Detta inlägg publicerades i film och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s