Märkliga vindar i Sveriges avlånga land

3-3_shutterstock_73642363-3d_map_of_sweden

När jag nu på kvällen körde i bilen och hade P4 på radion så var det ett program som heter Da Capo med Anders Eldeman. Man spelade en sång från 40-talet om en kvinna som saknade sin man som stod på vakt någonstans i Sverige för att försvara det gula och blå.

Då slog det mig att en sådan text i dagens Sverige skulle ses som icke PK och jag undrade hur har det kunna blivit så?

I dagens Sverige står man inte upp för Sveriges värderingar och många vill ifrågasätta om det finns några sådana samtidigt som man av någon konstig anledning verkar påstå att andra länder har det men inte Sverige!?!

Trodde man skulle vara stolt att leva i ett fritt land där man får tycka och tänka vad man vill (ja eller iallafall fram till några år sedan, vänstern jobbar hårt att ändra detta). Man kämpar för allas jämlikhet vare sig du är man, kvinna, hen, hudfärg, sexuell läggning etc…

Men plötsligt är det skämmigt att ha en svensk flagga, att vara stolt över Sverige eller kämpa för jämlikhet mellan män och kvinnor.

Plötsligt har vi en stämning i Sverige där vissa vill hindra att ifråga sätta människors handlingar om dom inte är vita eller inte är kristna/ateister. Jag trodde att det är en individs handlingar som definierade människan och inte hudfärg eller religion. Det hela har blivit så absurt att man hellre offrar kvinnors rätt till jämlikhet och frihet för att inte inte framstå som fientlig mot specifika religioner till exempel.

Jag trodde att alla hade samma rättigheter men även skyldigheter men även detta vill man ändra på nu så att skyldigheterna ska vara annorlunda för vissa grupper. Plötsligt blir inte alla jämlika utan vissa verkar tro att vissa grupper inte klarar av att ha samma skyldigheter som andra i samhället.

Vindarna börjar vända och många börjar reagera på all absurditet som vuxit fram de senaste åren. Till och med gamla vänsterpartister har gått ur partiet på grund av deras ojämlika hållning gällande kvinnors rättigheter beroende på vilken religion du råka tillhöra.

Vi måste fråga oss själva om vi verkligen vill bo i ett land där man inte vågar säga ifrån och ifrågasätta orättvisor för att då bli kallad rasist eller fobisk mot det ena eller andra. Rättfärdiga frågor och rakryggad hållning ska aldrig vara fel. Att göra rätt för sig ska inte vara fult. Att stå upp för alla kvinnor och unga flickors rätt till ett fritt liv i ett fritt samhälle ska vara självklart.

Detta inlägg publicerades i politik, samhälle och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s